Velkommen til Det Norske Myntverket

Julemesse med 12 kunsthåndverkere - og en titt bak myntverkets sikkerhetsgjerde

Til helgen åpner Myntverket på Kongsberg portene. Publikum inviteres bak sikkerhetsgjerdet, og i den gamle pregestua fra 1700-tallet arrangeres det god gammeldags julemesse.

 

12 dyktige kunsthåndverkere fra Kongsberg og omegn viser frem sine arbeider og det blir anledning til å kjøpe flotte julegaver til julemesse-pris. Her finner du gullsmed, sølvsmed, keramiker, grafiker og mange andre kunstnere og lokale småskalaprodusenter. Og Myntverket har også funnet frem noen fine mynter og medaljer.

 

Ute på tunet blir det satt opp lavvo og det blir servert julegløgg og du kan grille pølse på bålpanne. Gløggen og pølsene koster kun 5 kr stykket og pengene går til fattige gruvearbeidere i Columbia. Det blir ansiktsmaling for ungene, og hele myntverksområdet er for anledningen opplyst med fakler. Nissen kommer også på besøk.

 

Messen holder åpen lørdag 10. desember og søndag 11. desember fra kl 15 til 18. Det er gratis inngang for alle.

 

Myntverkets område er stort og består av mer enn 6000 kvadratmeter med eldre bygninger, fra hhv 1600-, 1700-, 1800- og 1900-tallet. Myntverket effektiviserer løpende produksjonen, og med mindre etterspørsel etter mynter trengs det mindre plass. Vi skal derfor fristille noen tusen kvadratmeter til andre formål, og i den anledning viser vi frem de historiske bygningene og inviterer til forslag om hva de kan brukes til.

 

Vi inviterer deg til å ta med hele familien.

 

Her kan du lese mer:
https://www.facebook.com/myntverket/?fref=ts


 

Myntverket i endring
 
Folk bruker færre mynter enn før og da er det mindre å produsere for myntverket. Vi må effektivisere og vi trenger ikke mer enn maksimalt 1500 av de 6000 kvadratmeterne vi har på eiendommen. Eiendommen omfatter fem bygg fra 1600-, 1700-, 1800- og 1900-tallet. Vi skal  påbegynne et utviklings- og ombyggingsprosjekt, og ønsker dine synspunkt på hva du vil at byggene skal brukes til, ved siden av myntverk.
 
Mulighetene er mange: Museum, kunstverksteder, matopplevelser, mikrobryggeri, restaurant, kulturscene, kunnskapsbedrifter, studentboliger, leiligheter og mye annet. Vi vil gjerne få akkurat dine innspill!
 
Send dine ideer til mittforslag@myntverket.no
 


I forbindelse med krigsminneåret 2015 er det utgitt en krigsminnemedalje som hedrer de norske krigsseilerne. Minnemedaljen utgis i rent sølv og er preget av Det Norske Myntverket. Opplaget er begrenset til 125.000. Medaljen gis bort gratis av Samlerhuset. For mer informasjon og bestilling:
Klikk her 


Krigsseilermedaljen:Gladnyhet:

 

Det Norske Myntverket skal fortsatt produsere de norske myntene du har i lommeboka!
 

Avtalen mellom Det Norske Myntverket og Norges Bank om produksjon av mynt utløp ved årsskiftet. Norges Bank har våren 2014 gjennomført en anbudskonkurranse om kjøp av mynt fra og med 2015.

Konkurransen ble kunngjort internasjonalt, og i alt tre myntverk leverte tilbud. Tilbudene ble vurdert ut fra pris og funksjonalitet, disse ble vektet henholdsvis 80 og 20 prosent. Basert på disse kriteriene ble tilbudet fra Det Norske Myntverket vurdert som det beste tilbudet. Det Norske Myntverket har derfor i august 2014 signert en rammeavtale med Norges Bank for leveranser av norsk mynt i fire nye år fra og med 2015."Preget på dagen"

Den 16. mai 1814 ble grunnloven vedtatt. Dagen etter, den 17. mai 1814, ble den datert, og Eidsvoll-mennene satte sine segl på dokumentet. Nøyaktig 200 år senere preger og forsegler Det Norske Myntverket et historisk «preget på dagen» sett. Det skal lages inntil 2.014 «preget på dagen» jubileumssett, som inneholder årets 200 kroner minnemynt i sølv, årets 20 kr minnemynt i proofkvalitet og en gigantutgave av den berømte grunnlovsmedaljen i rent sølv.
www.preget2014.noMinnemynt i sølv

 

Minnemynt

sølvmynt

 I 2014 er det 200 år siden Grunnloven ble vedtatt av riksforsamlingen på Eidsvoll. For å markere denne viktige begivenheten i Norges historie, utgir Norges Bank en minnemynt i sølv. For mer informasjon og bestilling www.minnemynt.noGrunnlovsmedalje 1814 - 2014
I år er det 200-årsjubileum for grunnloven. Til jubileet i 1914 utformet myntgravør Ivar Throndsen en storslått grunnlovsmedalje. Denne utgis nå, hundre år senere, i en ny jubileumsutgave, som preges i et opplag på 150.000. Medaljen er i legeringen CuZn20Ni18, i kvalitet «brilliant», og den har en diameter på 38,61mm. Grunnlovsmedaljen gis bort gratis av vår distributør Samlerhuset som et bidrag til 200-årsjubileet.

For mer informasjon og bestilling www.norge1814.no.
Souvenir myntsett 2014

proof 2012

Klassisk myntsett 2014

 


Settene er i salg fra 1.5.2014

Mer informasjon om settene finner du under lenken Årets myntsett

Proofsett 2014 utgis i juli måned.        -----------------------------------------------------------
 

For bestilling av produkter produsert ved Det Norske Myntverket er du velkommen til å ta kontakt direkte med Samlerhuset. Du kan enten bestille på telefon 02550 eller på  www.samlerhuset.no/myntverkets-utgivelser  Mail: kundeservice@samlerhuset.no

 
Bedriftskunder
Vårt salg av myntprodukter til alle banker, mynthandlere og bedrifter fortsetter som før. Benytt telefon 32 29 95 30 eller post@myntverket.no 

 Pressemelding:

 
Pressemelding:
Direktørskifte ved Det Norske Myntverket AS

 

17. august går Jan-Eirik Hansen (59) av etter 4 år som administrerende direktør ved Det Norske Myntverket AS. Kjell Wessel (60) overtar samme dag som ny administrerende direktør ved bedriften.

Jan-Eirik Hansen, bosatt i Oslo, går over i en prosjektdirektørstilling i Samlerhuset Norge AS. Kjell Wessel, opprinnelig fra Kongsberg, har vært ansatt ved Det Norske Myntverket siden 1981, de siste 20 årene som markeds- og salgssjef.


Styremedlem Ole Bjørn Fausa takker på vegne av styret Jan-Eirik for flott innsats og ønsker samtidig Kjell lykke til i den nye jobben.

 

Kontakt:                    Ole Bjørn Fausa - tlf. 90 85 69 91

                                Jan-Eirik Hansen - tlf. 46 44 44 64

                                        Kjell Wessel - tlf. 92 40 44 16             

 

Kongsberg, 17. august 2015
 

Det Norske Myntverket AS

___________________________________________________________________Utskriftsversjon Utskriftsversjon